Weer wint Vermeltfoort de Ronde van Overijssel

6 mei 2023 – Coen Vermeltfoort schreef voor de tweede keer achter elkaar de Ronde van Overijssel op zijn naam. Met gemak won de ervaren sprinter de massaspurt in de straten van Rijssen. In de 69e editie van Overijssels Mooiste lieten veel renners uit de regio zich van voren zien.

Vermeltfoort daarentegen spaarde de krachten met zijn Rijssense ploeg VolkerWessels Cycling Team. Net zoals de andere sterke ploegen lieten zij het werk in de eerste uren van de koers aan anderen over. Omdat het nauwelijks waaide, was het aan de renners om de koers hard te maken.

Dat gebeurde uiteindelijk na zo’n 160 kilometer op de flanken van de Markeloseberg. Daar stak Jelle Johannink (Abloc Cycling Team) de lont in het kruitvat. De demarrage van de sterke renner uit Denekamp was het startsein van een harde finale.

Achtertuin hoofdsponsor

De Tsjech Adam Toupalik van de Elkov-Kasper formatie probeerde nog in zijn eentje te ontsnappen aan het peloton, maar zijn dappere poging was vergeefs. Het werd een massasprint die Vermeltfoort met overmacht won. Op de tweede plek kwam de Duitse Tim Torn Teutenberg (Leopard Togt Pro Cycling) en als derde eindigde de Let Martin Pluto (Abloc).

De winnaar had in de afgelopen wedstrijd mindere benen, maar maakte zich geen zorgen over deze thuiskoers. “Voor mij is dit een mooie zege, in de achtertuin van de hoofdsponsor. Ik heb er lang over gedaan om hier eens te winnen en nu lukt het gewoon twee keer achtereen. De komende weken hoop ik deze lijn door te trekken,” zo liet hij weten aan Cyclingonline.nl.

Regionale renners van voren
In deze editie drukten veel renners en ploegen uit de regio hun neus aan het venster. Dylan Grobbink van het combinatieteam OWC en AWV de Zwaluwen reed als eerste zijn geboortedorp Tubbergen binnen. Daarna ging hij solo op avontuur en werd pas langs het kanaal naar Vroomshoop ingelopen.

In Vroomshoop won Steyn Lamberink de ‘Dorp van de Ronde’-sprint. De kopman van Sensa-Kanjers voor Kanjers kreeg daarom na de wedstrijd het kunstwerk de ‘Levende Piramide’ uit handen van sportwethouder Mark Paters van de gemeente Twenterand.

Eskil Huiting van dezelfde ploeg schreef het tussensprintklassement op zijn naam. Voor al zijn aanvallen werd Jelle Johannink beloond met de prijs voor de strijdlustigste renner.

70e Ronde van Overijssel
In 2024 wordt de 70e editie verreden van de Ronde van Overijssel. Het eerstvolgende evenement is het districtskampioenschap tijdrijden in Bornerbroek op dinsdag 23 mei. De snelste vrouwen, mannen, meiden en jongens uit Oost-Nederland strijden om de titel.

Top